(2009-06) Optreden in Recke (Dld)

< Muziek uit/aan 
In het kader van de bestuurlijke, culturele en sportieve uitwisseling tussen de gemeente Ommen en de partnerstad Recke in Duitsland vond op 13 juni 2009 de traditionele partnerdag plaats. Dit jaar was Recke aan de beurt om deze dag te organiseren. Ook ons koor mocht voor de derde keer aan dit evenement meedoen. Het werd een mooie dag, voor een groot deel gevuld met een rondrit per bus. We werdendaarbij begeleid door het plaatselijke mannenkoor. We traden onderweg op twee plaatsen op. Bij het eerste oponthoud  kregen we bij ons optreden een hartelijke en enthousiaste belangstelling van een grote groep fietsers die toevallig langs toerde. Met het mannenkoor zongen we samen "ein Trinklied" dat door het publiek volop werd gewaardeerd. 

Het tweede optreden was in een verzorgingshuis. Ondanks de krappe ruimte rondom een inpandig waterpartij, konden we aan de reactie van de bewoners zien, dat we ze met ons repertoire veel plezier bezorgden. 
Na een uitgebreide lunch in een enorme aula van een scholencomplex, mochten we het slotoptreden verzorgen. Daarbij kregen we bij enkele Duitstalige nummers ondersteuning  van het mannenkoor. Dit optreden was van het eerste tot het laatste moment één groot feest voor jong en oud. 
De burgemeester van Ommen kon er niet genoeg van krijgen en zorgde ervoor dat de organisatie toestond dat we een aantal nummers als toegift mochten brengen.