Korenfestival Tubbergen


Maar liefst 10 koren waren vandaag present op het 3e korenfestival in Tubbergen.
Zo rond 10.00 vanochtend gingen de Stuwzangers en muzikanten op pad richting Tubbergen waar de opbouwploeg om 08.00 al richting het Twentse land ging.

Om 12.00 werd het spits afgebeten op 3 verschillende podia's, de koren met een eigen geluidsinstallatie bleven telkens op hetzelfde podium.
De Stuwzangers hadden podium 2, een perfecte plek midden in de looproute van het publiek.

Bij opkomst om 12.00 klonk het Sing Along Silvery Moon waarna het Stuwzangerslied werd ingezet.
Dirigent Flip Jonkman zag gelijk hoe het enthousiasme er vanaf spatte, men wilde zo graag gezien ook de juryprijs die voorhanden kon liggen.
Een enkeling moest zich manen tot inhouden, maar ja die prijs hè.

Op de repetitie werd er woensdag nog extra aandacht gevestigd op uitstraling van de koorleden, de dirigent was dan ook vandaag het toonbeeld waar zijn zangers hem enthousiast zouden volgen.

Na afloop was dan ook de verrassing groot toen bekend werd gemaakt dat de Stuwzangers de Juryprijs hadden gewonnen.
Volgens de eega van de burgemeester, de pastoor en de dominee (ja ja) sprongen de Stuwzangers er duidelijk uit door veel interactie met het publiek en de prima uitspraak van de diverse liederen.

Voor deze gelegenheid was er een speciaal kunstwerk gemaakt die aan onze trotse secretaris Henk v/d. Kolk werd uitgereikt.
Het koor had al bekendheid in Twente door optredens in Ootmarsum (zie ook agenda)
maar na vandaag zit dat natuurlijk helemaal gebeiteld.

Onder fantastische weersomstandigheden werd er door elk koor 3 x 20 minuten opgetreden en was het toetje voor de Stuwzangers wel heel erg bijzonder.

Tot de volgende keer.